Your browser isn’t supported any longer. Update it to get the very best YouTube expertise and our most recent functions. Learn more
Ekipmanların yerleşimi, mimari unsurlar, kullanım kapasitesi ve yapının konumu gibi birçAlright unsur geometrik kararları doğrudan veya dolaylı olarak yapı geometrisine etki eder.
Ek yalıtım malzemeleri kullanıldığında hafif çelik yapılar ısı ve ses yalıtımında oldukça başarılı olabilir.
Fakat geçici prefabrik evlerde herhangi bir mantolama işlemi uygulanmadığından ısı ve ses yalıtımı advertına gereken yalıtım değerleri sağlanamamaktadır.
Çelik Yapı owes its purchaser fulfillment, which happens to be A very powerful competitive component of these days, to its business enterprise good quality, with its 27 years of expertise and ongoing achievements.
Her yapı malzemesinde olduğu gibi hafif çelik yapılarında da bazı dezavantajlar bulunmaktadır. İşte bu yapıların dikkat edilmesi gereken dezavantajları:
Yapının kullanım amacına uygun şekilde tasarlanması için gereksinimlere göre yapı geometrisi tasarlanır. Bu gereksinimler sadece inşaat mühendisleri tarafından değil birçAlright disiplinler tarafından belirlenebilir.
Hafif çelik yapıların taşıyıcı özelliğinden dolayı yüksek mukavemeti, esnekliği ve hafifliği depreme dayanıklı en iyi inşaat malzemesi olmasını sağlamaktadır.
Çelik yapılarda ise inşaat aşamasında yapının mimarisinin de desteklediği sudan etkilenmeyen çatı ve cephe uygulamaları ile hızlı tahliyeyi sağlayan sistemler yapının ömrünü uzatmaktadır. Çelik yapılar ses yalıtımında da başarılı sonuçlar vermektedir. Betonarme ve ahşap yapılarda maliyeti düşürmek amacıyla inceltilen duvarlar ve sıva altı ürünler nedeniyle ses yalıtımında başarı sağlamak zordur. Ancak çelik yapılarda kullanılan malzemeler ve montaj yöntemleri başarılı bir ses izolasyonunu da beraberinde sağlamaktadır.
Isı ve ses geçirgenliği konusunda çelik evlerde ileri teknoloji ürünü malzemelerle yapılmakta olan mantolama işlemleri ısı ve ses yalıtımını son derece başarılı kılmaktadır.
Sahaya gelen parçalar yine çizimlerde belirtilen şekilde birbirlerine kaynak veya civata ile bağlanır. İmalat ve montajın projeye uygunluğu her aşamada yetkili mühendislerce kontrol edilir.
Çelik Yapılar, bazı doğal etmenlere diğer yapı türlerine kıyasla daha zmt çelik duyarlıdır. Yapısal Çelik Uygulamalarının dezavantajları ise şunlardır;
Çelik yapılar yapıların ilerleyen zamanda içinde yaşayan insanlara ve çevresine zmt çelik danger oluşturmayan yapılardır. Yapıda ağır yükler ve zamanla hafif çelik tahrip olan malzemeler kullanılmadığı için güvenle uzun yıllar hafif çelik kullanılabilir, yapı unsurları gelişen teknolojiye uygun olarak rahatlıkla çelik yapı modernize edilebilir.
Buna karşın çelik yapılar sağlıklı bir havalandırma ve iklimlendirme altyapısına sahip olarak inşa edilir. Çelik yapılarda soğBritish isles/sıcak maruziyetleri an az hissedilir. Sert iklim koşullarında bile nefes alan ve doğrudan geçirgenliği olmayan çelik yapıların insan sağlığını koruduğu görülmektedir.
Yapının inşası tamamlandıktan sonra bile ilave sistemler ve teknolojik ürünler nedeniyle binanın kısmen de olsa yıkılması gerekmez. Her türlü tesisat kolaylıkla monte edilebilir ve demonte edilebilir.
Çelik yapılar ekonomiktir. Betonarme ve ahşap yapılarda kullanılan taşıyıcı sistemlere göre daha hafif ve az yer kaplayıcı özelliği nedeniyle çelik yapılar daha fazla kullanım ve yaşam alanı sunmakta, inşaat maliyetlerini de azaltmaktadır. Ayrıca yoğun hafriyat ve sevkiyat işlemlerine gerek duymayan bir yapı tarzına sahiptir.
Comments on “The Definitive Guide to hafif çelik”